21.4.09

Creativitat col.lectiva i mobilització

"Mobile communication devices, peer to peer methods, and a computation-pervaded environment are making it possible for groups of people to organize collective actions on a scale never before possible -- smart mobs, for better and for worse"
Howard Reinghold - Smart Mobs

3 comentaris:

letesparty ha dit...

Hola Eva,

enfocant ja per el treball final estic de moment entre quatre narratives transmediàtiques.

En primer lloc "El señor de los anillos" ja que a part de ser una novel·la, aquesta va generar tota una comunitat de seguidors, una trilogia de films i alhora videojocs. A través dels diferents canals s'han obert diversos públics ja que no és una novel·la infantil però la pel·lícula ha atret a molt públic jove també que ha culminat amb el videojoc.

En segon lloc, "Sex and the city" va passar de ser una novel·la dirigida al públic femení a una sèrie (i posteriorment amb l'entrega d'una pel·lícula) que ha abraçat un públic molt més ampli d'edat, sexe i classe social.

Un altre exemple, podria ser "James Bond" ja que tot i ser un personatge reconegut sobretot per les pel·lícules és el protagonista d'una sèrie de novel·les. I des de que van aparèixer les videoconsoles s'han anat creant un conjunt de jocs que han donat un altre tracte al personatge que ara pot viure les aventures que determini el jugador.

Per últim, "Harry Potter" que ha estat un fenomen literari, cinematogràfic i finalment transmediàtic que ha arribat a tenir un videojoc per pel·lícula.



Pol Montoy

LoE ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
LoE ha dit...

Hola Eva,

Mis propuestas de narrativas transmediáticas, son las siguientes:
-Watchmen es un cómic escrito por Alan Moore y dibujado por Dave Gibbons. Fue publicado por primera vez por DC Comics durante los años 1986 y 1987 como una serie limitada de 12 números. Más tarde, las entregas fueron agrupadas en un único tomo que ayudó a popularizar el formato de novela gráfica. La obra ha sido reeditada varias veces y traducida a diversos idiomas, entre ellos el español.
Graphitti Designs publicó una edición especial en tapa dura en el año 1987 que incluye 48 páginas adicionales con las propuestas originales presentadas por los artistas, fragmentos del guión de Moore y bocetos de Gibbons. En 2005, DC publicó Absolute Watchmen.
En el 1987, Mayfair Games puso a la venta dos módulos, (Who Watches the Watchmen? y Taking out the Trash) que aportan información aprobada por Moore sobre el universo ficticio del cómic y un libro de consultas Watchmen Sourcebook (1990) para su juego de rol DC Heroes. Se realizaron una serie de miniaturas metálicas de los personajes para el juego de rol.
En 2009, se ha estrenado en la pantalla grande Watchmen la película.
-Final Fantasy es una serie de videojuegos RPG producidos por la empresa japonesa Square Enix y es la serie más larga de la historia después de Super Mario y The Legend of Zelda. En 2001 se estrenó la película (Final Fantasy: The Spirits Within) que fue un fracaso. En el mercado hay libros de Final Fantasy como por ejemplo, Forever Fantasy. Es un fenómeno que ha creado mucha expectación en la red y que cuenta con muchos fans y seguidores.

Lorena Ramírez Martínez. T2